preload spinner

KAFFE

SimplCoffee’s kaffe bliver ristet på en gas-fyret kafferister med en kapacitet på 15 kg grønne bønner og vi får ca. 12 kg. færdig ristede kaffebønner ud. 

Når vores forskellige kaffevarianter bliver ristet, bliver de samtidig logget med en risteprofil, som er udviklet specifikt til hver enkelt kaffe. Risteprofilen er vores og din sikkerhed for at det vi leverer er et konsistent produkt fra gang til gang.

Alle SimplCoffee kaffer er speciality grade kvalitet som udgør ca. 3 % af verdens kaffeproduktion. Hvorfor nøjes når de bedste smagsoplevelser er inden for rækkevidde.


 

Hvad er Speciality kaffe?

Speciality kaffe er en samlet betegnelse for kaffebønner af særlig høj kvalitet, hvor der typisk altid er et særligt højt kendskab til hvilket land, hvilken bønne det er og hvilken farm, den kommer fra. Kaffebønnerne er dyrket under optimale forhold med meget pleje og opmærksomhed fra farmeren. Speciality kaffe udgør kun de bedste 3% af verdens kaffeproduktion.

For at komme igennem nåleøjet og blive speciality kaffe skal bønnerne opfylde en række krav. Kaffebønnerne skal være af højeste kvalitet og være dyrket under optimale forhold. 

Speciality kaffe bliver kategoriseret ud fra en række faktorer, herunder bønnernes oprindelse, højde over havets overflade, dyrkningsmetoder og behandling efter høst. Så “cuppes” kafferne og bliver bedømt ud fra syrlighed, smag, aroma og eftersmag med pointgivning. Kaffebønnerne bliver vurderet på en skala fra 0-100, hvor kun de kaffebønner med en score på 80 eller derover kan få betegnelsen speciality kaffe.

Til Speciality kaffe er der også strenge krav til hvor mange fejl og defekter der må være. Der tages udgangspunkt i 350 gram ristede bønner. I den må der være nul primære defekter og mindre end 5 sekundære defekter for at få betegnelsen Speciality kaffe. Defekter er såsom huller i kaffebønnen, skader på overfladen eller misfarvninger. Derudover skal de have en jævn størrelse og form.

Alt i alt er Speciality kaffe et produkt af omhyggelig dyrkning, nænsom håndtering i alle processer og en kafferister der nøje finder den rigtige risteprofil for at frembringe alle de gode smagsnoter.